Мъж предприе доброволческа инициатива по почистване на замърсен с отпадъци участък.Мариета Димитрова

...
Мъж предприе доброволческа инициатива по почистване на замърсен с отпадъци участък.Мариета Димитрова
Коментари Харесай

Баща остави децата си в детски център и хукна да чисти замърсен с отпадъци участък

Мъж предприе доброволческа самодейност по разчистване на замърсен с боклуци сектор.

Мариета Димитрова се разхождала в Студенски град, когато била спряна от мъж, който я помолил за помощ. Той не е помолил Мариета да се включи в почистването, а единствено да популяризира положителната му идея.

Оказва се, че индивидът е румънец, женен за българка. Оставил е децата си - близнаци, в детски център, с цел да може да почисти мястото, нечисто с боклуци, споделя Мариета.

Димитрова признава, че районът е приличал на бунище преди мъжът да го почисти.

" Каза, че в Румъния, с цивилен дейности и самодейност, са построили детска болница на стойност 30 млн. евро. Каза ми: “Не страната,ние сме виновни “. Помоли ме, в случай че имам познати и другари, които биха се присъединили, да им предам думите му. Предавам ги. Освен това му благодарих и се извиних от наше име. Накрая ме попита какъв брой е часът. Отвърна с думите: ”Супер, имам тъкмо час да довърша ”. Изпитах странна комбинация от позор и признателност. Румъния е тъкмо до нас, само че те го могат. На нас ни би трябвало БТВ, с цел да ни подсети да почистим България за един ден. Аз бих споделила “Да не мърсим България всеки ден “ от мое и негово име. Благодаря! Най-вече на този безсънен и работлив човек. Интересно за какъв брой време това място още веднъж ще се трансформира в бунище? Надявам се в никакъв случай ", написа Мариета Димитрова.



Публикацията на Мариета събра над 4 хиляди лайкове в обществената мрежа Facebook. В мненията заваляха поздравления към мъжа, почистил региона. Самият той разяснява доброволческата си самодейност - публикуваме коментара му без редакторска интервенция:

" Благодаря на всички! Моето име е Габриел Христяновичи и аз съм румънец, живеещ в Лондон. Ожених се за българска дама и по този начин научих български в Обединеното кралство. В това видео ще ви покажа по какъв начин станах доброволец в София, столицата на България и започнах да разчиствам два доста мръсни парка, които се намират в Студентски град.

Нашите близнаци имаха доста необичаен синдром и заради това се борим със физиотерапия за единия от тях, с цел да му помогнем да върви.

Парковете се намират наоколо до клиниката, където синът ми ходеше на сесии, а аз започнах да разчиствам за 1-2 часа дневно. По мои сметки има към половин хектар и съм удовлетворен, че съумях да го почистя. Ще се върна през лятото и в случай че видя, че някой се е грижил за парковете и ги е почистил, това ще ми даде мощ и вяра да продължа и да доведа още доброволци с мен. Благодаря! ".



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР